Grammer Çalışması

Grammer Çalışması ve Sorular

 Grammer Çalışması ve Alıştırmalar


 1 –  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için Bireysel – Özel Ders )
2 –  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders )

1 )..................... the 2006 and 2009 editions of the World Baseball Classic were contested by the same pre-selected field of 16 teams, for the 2013 tournament only the 12 teams that won at least one game in 2009 were guaranteed a berth in the main tournament.

A) Before
B) By the time
C) So long as
D) As far as
E) Although

2 ) Shortly after she ................ at Smith, she................. to Naismith to learn more about the game.

A)  hired / went
B)  was hired / goes
C)  has been  hired / goes
D) was hired / went
E)  had been hired / went

3 ) .................. making the opening day roster in 2011, Morneau dealt with numerous injuries and sustained another concussion during the season that limited his production.

A)
B)
C) Despite
D)
E)

4 ) The Dukes of Kent and Clarence married on the same day 12 months before Victoria's birth, ............. both of Clarence's daughters  died as infants.

A) furthermore
B) but
C) in accordance with
D) in spite of
E) in case of

Grammer Çalışması5 ) Basketball is a team sport, the objective being to shoot a ball .............. a horizontally positioned basket to score points, while following a set .......... rules.

A)  through /  of 
B) about /  of
C) by/ at
D) with / into
E) to/for

 

 

6 ) After marriage, the ring is worn ................. the hand it had been placed on .............. the ceremony. are not to be taken lightly.

A) for/in
B) in/with
C) on / during
D) on/at
E) by/about

7 ) He chants mantras from the Vedas and subsidiary texts ................... the couple are seated before the fire.

A) until
B) because
C) unless
D) after
E) while

8 ) Before the ceremony, the couple formalize a written ketubah, specifying the obligations of husband ............ the wife and contingencies ......... case of divorce.

A) on/at
B) to / in
C) for/about
D) of/by
E) from/to

9 ) .................Albert's death in 1861, Victoria plunged into deep mourning and avoided public appearances.

A) Even though
B) Since
C) Yet
D) Whereas
E) After

10 ) .........................this modified double-elimination format was used in some rounds of the 2009 World Baseball Classic, in that tournament the final game was only for seeding and never for elimination.

A) Once
B) Unless
C) Although
D) Until
E) Because

 

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

 

1 ) E
2 ) D
3 ) C
4 ) B
5 ) A
6 ) C
7 ) E
8 ) B
9 ) E
10 )C

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim