Gramer Çalışması

Gramer Çalışması ve Alıştırmalar

 Gramer Çalışması ve Çözümler

1 -  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için Bireysel - Özel Ders )

2 -  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders )
Gramer Çalışması

1 ) ............. listening to both sides' arguments, Peng supported Mao's position, and the Politburo agreed to intervene in Korea.

A) Even though
B) Because
C) Since
D) Even if
E) After

2 ) .............. it is considered a dead language, many modern language  are in fact living continuations of this language.

A) By the time
B) Although
C) As soon as
D) Provided that
E) Because

3 ) ............. the Roman conquest, Latin spread to many Mediterranean regions, and the dialects spoken in these areas, mixed to various degrees with theautochthonous languages, developed into the modern Romance tongues.

A) In spite of
B) In case of
C) Behalf of
D) Because of
E) Insatead of

4 ) ............... dialect variation the languages of Spain, France, Portugal and Italy retained a remarkable unity in phonological forms and developments, bolstered by the stabilizing influence of their common Christian culture.

A) Owing to
B) Thanks to
C) Despite
D) As well
E) Since

5 ) Neville's formal schooling was limited to five years at the local board school, ............. the curriculum was basic and the methods of tuition harsh.

A) whatever
B) where
C) whether
D) when
E) which


Gramer Çalışması

Gramer Çalışması6 ) In August 1914, in addition to his cricketing duties he became Alington's secretary, ................the previous incumbent joined the army at the outbreak of war; Cardus was rejected for military service because of his poor eyesight.

A) since
B)  as
C) so
D) after
E) just as

7 ) .............. the 1970s there has been a large move away from manufacturing and an increasing emphasis on the service industry.

A) Even though
B) Jus as
C) So long as
D) Since
E) As though

8 ) ................. devolution began to take place in other parts of the United Kingdom it was planned that referendums for the regions of England would take place for their own elected regional assemblies as a counterweight.

A) If only
B) Because
C) After
D) Although
E) Whereas

9 ) Much of Britain's 16,116 kilometres of rail network lies in England, covering the country fairly extensively, ............... a high proportion of railway lines were closed in the second half of the 20th century.

A) although
B) when
C) once
D) unless
E) So long as

10 ) ............. jazz is considered difficult to define, improvisation is consistently regarded as being one of its key elements.

A) Whether
B) Whenever
C) Because
D) So 
E) While

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1 ) E
2 ) B
3 ) D 
4 ) C
5 ) B
6 ) D
7 ) D
8 ) C
9 ) A
10 ) E

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim